Грандиозни промени в Китай: Как ще се отразят на супертрансферите?


Грандиозни промени в Китай: Как ще се отразят на супертрансферите?

1537 0

Китайската футболна федерация реши да въведе сериозни промени по отношение на броя на чужденците, които могат да играят в един клуб. За никого не са тайна амбициозните супертрансфери, които вероятно ще продължават да заливат Суперлигата, но от федерацията явно са предпочели да реагират адекватно и да опитат да озаптят милиардерите и техните дръзки ходове.

Най-важното правило е за броят на чужденците, които един клуб ще има право да притежава в състава си - то влиза от новия сезон, който пък почва след шест месеца. От тогава всеки отбор ще бъде задължен да не надвишава петима играчи извън Китай.

В същото време в стартовия състав за всеки мач никой треньор няма да има право да пуска повече от трима чужденци. Допълнително пък всички ще бъдат задължени да имат сред титулярите поне един футболист под 23-годишна възраст и един сред резервите.

Досега правилото беше, че на терена от първата минута може да има "3+1" чужденци, като "+1" бе за тези, които са от азиатски произход, а това сега отпада.

Регулациите наистина може да ударят по трансферните амбиции на клубовете, защото един треньор евентуално ще трябва да пренебрегне в състава си две звезди от Европа, което едва ли ще се приеме особено добре.

Но всъщност, едва ли има утвърдено име в Европа, което отива в Китай с целта да развива футболната си кариера. Представете си Аксел Витсел или Оскар да се размрънкат, че са на пейката - по-скоро не, защото заплатите им са космически и те именно ще ги топлят, докато гледат мача от близо.

Реално новите правила няма да повлияят особено на трансферната политика на китайските клубове. Федерацията уж направи сериозни промени, но не посмя да въведе рестрикцията, която действително щеше да спре супертрансферите - а тя беше евентуален таван на заплатите, което не се случва и следователно можем да очакваме още и още сребролюбци, позиращи с фланелка с йероглифи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички