В Англия плащат космически заплати, Италия и Испания не им смогват


В Англия плащат космически заплати, Италия и Испания не им смогват

1481 0

Английската Висша лига има претенциите да е най-силното първенство в света и дори това да е спорно (меко казано), то никой не може да отрече финансовата доминация на елитното първенство на Англия спрямо останалите топ шампионати в Европа.

Премиърлийг е най-печелившият и най-щедро плащащият футболен продукт - общата сума на заплатите в Премиършип е внушителнте 2,69 милиарда евро, а средно всеки отбор е дал по 134,5 милиона на своите футболисти.

В Серия А, която е на второ място по размер на заплатите, са дадени двойно по-малко - 1.309 милиарда, което е средно по 65.6 милиона на отбор. В Бундеслигата пък става въпрос за общо 1.2 милиарда и средно по 69.5 на отбор, като имайте предвид, че в Германия елитът се състои от 18 тима, а не от 20, както е в другите топ 6 първенства.

Барселона и Реал Мадрид обаче остават начело в класацията на клубовете, даващи най-големи заплати - 340 и 289 милиона евро. Челси е трети и първи в Премиърлийг с 284 милиона, следван от Манчестър Сити с 276, Манчестър Юнайтед с 266, Пари Сен Жермен с 255, Арсенал с 250, Байерн с 236, Ливърпул с 216, а Ювентус затваря топ 10 със 198.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички