Головете на Лео Меси от пряк свободен удар: Повече от Марадона, но далеч от Бекъм


Головете на Лео Меси от пряк свободен удар: Повече от Марадона, но далеч от Бекъм
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

2043 0

При дългоочаквания си дебют за Интер Маями Лионел Меси влезе от резервната скамейка и апечели мача за Купата на лигите срещу Круз Азул, като вкарва пряк свободен удар дълбоко в добавеното време.

Меси счупи още един от рекордите на Марадона

Откакто се появи на футболната сцена в началото на 2000-те, Меси непрекъснато е сравняван и противопоставян на Диего Марадона. Неговия идол, какъвто е случаят с много хора в Аржентина. Миналата година 36-годишният играч повтори постижението на своя сънародник да изведе страната си до трофея на Световното първенство. Освен това по време на турнира надмина своите резултати от участия и голове Мондиал.

А благодарение на гола си срещу Круз Азул, той вече е победил още един от рекордите на Марадона. Според Opta, Меси е вкарал 63-ия свободен удар в кариерата си в петък, изпреварвайки бившата звезда на Наполи.

Голове на Лионел Меси от пряк свободен удар

  • Барселона - 50

  • Аржентина - 10

  • ПСЖ - 2

  • Интер Маями - 1

Бекъм сред играчите, вкарали повече свободни удари от Меси

По отношение на играчите от елитно ниво, Меси, по ирония на съдбата, все още изостава от Бекъм, който отбеляза 65 за Манчестър Юнайтед, Престън, Реал Мадрид, ЛА Галакси, Милан, Пари Сен Жермен и Англия. Както и от бившия съотборник в Барса Роналдиньо (66), аржентинеца Виктор Легротали (68) и Пеле (70). Кристиано Роналдо, според приложението "messivsronaldo", е вкарал 60. Сред играчите, за които е събрана статистика, бившата звезда на Лион и Бразилия Жуниньо Пернамбукано, води със 77.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички