Голове във важните моменти: Как Мартин Минчев допринесе за титлата на Спарта Прага


Голове във важните моменти: Как Мартин Минчев допринесе за титлата на Спарта Прага
Снимка: https://twitter.com/shumanskoo/status/1278603290083762176

3018 0

Българският национал Мартин Минчев и неговият клубен Спарта Прага успяха да завоюват своята 33-та титла в чешкия елит през настоящата кампания 2022/23. Родният футболист бе неразделна част от успеха и заслужено се поздрави със златния медал. 22-годишният нападател се отчете с изключително важни попадения, които дойдоха в ключовите моменти

Спарта е безгрешен с Минчев

Статистиката сочи, че когато Мартин Минчев бележи или асистира, то Спарта Прага винаги печели своите мачове в чешкия елит. През настоящия сезон 2022/23 младокът има изиграни 27 мача, в които е отбелязал 5 попадения и се е отчел с 4 асистенции.

Първата му асистенция през кампанията дойде срещу Збройовка Бърно, а срещата бе спечелена с 4:0. Кръг по-късно Минчев записа гол и асистенция срещу Парадубице за победата с 5:2. Последва асистенция за единственото попадение срещу Виктория Пилзен, а по-късно такава дойде и срещу Динамо Будейовице (1:0).

След това българинът се разписа в два поредни кръга - 2 гола за победата над Млада Болеслав и попадение срещу Бохемианс (6:2). Най-важният гол на Минчев обаче падна в плейофите. Българинът вкара единственото попадение за минималния успех с 1:0 над Сигма Оломуц, след който Спарта докосваше титлата.

Розовото бъдеще пред Минчев

Гореспоменатите цифри говорят само за едно - бъдещето на родния състезател е предначертано за успехи. 22-годишният нападател може да се похвали не само с факта, че е шампион на Чехия, но и с това, че притежава способността да играе в т.нар. "големи мачове" и да не трепва, когато напрежението се покачва. Продуктът на академията на Черно море има договор с чешкия шампион до 2024 година, а ако продължава в същия дух, то със сигурност ще получи предложение за подновяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички