Голямата грешка при дузпите, която Карагър съветва треньорите да не допускат


Голямата грешка при дузпите, която Карагър съветва треньорите да не допускат
Снимка: Getty Images/Guliver

1198 0

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър изказа собствена теория за това как трябва да се бият решителните дузпи, след като дадена елиминационен мач е завършил с равенство. Конкретно настоящият експерт на "Sky Sports" коментира случилото се във финала на Купата на африканските нации.

Тогава Египет на Мохамед Салах загуби от Сенегал на Садио Мане. Салах трябваше да изпълни петия удар в серията, но в крайна сметка изобщо не се стигна до пети удар.

"Ето защо вашият най-добър изпълнител на дузпи никога не трябва да бъде пети. Мо Салах да не бие дузпа за Египет в серията дузпи след мача във финала - лудост. Преди няколко години същото се случи с Роналдо в мача между Португалия и Испания", написа Карагър в Туитър.

"Друга глупост е, когато отборът спечели жребия и ѝ се даде правото за първа дузпа. Коментаторът заяви, че това се е случило в петък в мача между Манчестър Юнайтед и Мидълзбро (1:1, 7:8 след дузпи)", добавя англичанинът. А ето защо Лионел Меси нарече по-рано Карагър "магаре".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички