Голяма трагедия! Най-малко 12 души са загинали след ужасяващи сблъсъци по време на мач (ВИДЕО)


Голяма трагедия! Най-малко 12 души са загинали след ужасяващи сблъсъци по време на мач (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay.com

3207 0

Най-малко 12 души са загинали и повече от 100 са ранени пслед сблъсъци на стадион "Кускатлан" в Ел Салвадор по време на реванша от четвъртфиналите между Алианса и ФАС в турнира Клаусура 2023. Мъже, жени и деца е трябвало да бъдат пренасяни на носилки и на ръце през терена, за да бъдат подпомогнати от службите за спешна помощ, информира "Marca".

Огромната трагедия

По предварителна информация многобройни фенове на Алианса са се опитали да влязат на стадиона без билет, след като са закупили фалшив, съборили врата на стадиона и предизвикали смъртоносното блъскане.

"Имаше само две отворени врати на целия стадион и хората, които бяха отвън, искаха да си пробият път насила и всички паднаха върху нас“, каза един засегнат фен, предаде "La Prensa Grafica".

В опит да овладее ситуацията, Националната гражданска полиция на Ел Салвадор е наредила вратите да бъдат затворени. Според разказите на няколко фена се стига дотам, че се използва сълзотворен газ срещу феновете, опитващи се да влязат на стадиона.

Според разказа на полицията димът от барут и петарди е предизвикал масова истерия, но те настояват, че никога не е използван сълзотворен газ.

Хаос и на терена

Въпреки инцидентите извън стадиона, мачът между Алианса и ФАС започна навреме и започна да се играе сравнително нормално, но трябваше да бъде прекратен в 20-ата минута. Тогава нахлухават на терена в търсене на изход от хаоса и тълпите по трибуните.

Службите за спешна помощ са използвали терена като импровизирана болница, за да окажат първа помощ на повече от 100 души, които са били ранени по време на блъсканицата.

Петима души са загинали на входа на стадиона и още четирима вътре в стадиона, всички от които бяха покрити със знамена на Алианса. Още трима души са починали в различни болници в град Сан Салвадор.

Президентът на Салвадор Найиб Букеле вече обяви задълбочено разследване на трагедията.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички