Големите конкуренти на Роналдо Ал Итихад и Ал Хилал победиха: Бензема с асистенция, но остана в сянката на друг


Големите конкуренти на Роналдо Ал Итихад и Ал Хилал победиха: Бензема с асистенция, но остана в сянката на друг
Снимка: Getty Images

1782 0

Някои от големите фаворити за спечелването на Саудитската професионална лига започнаха подобаващо. Големите конкуренти на Кристиано Роналдо и Ал Насър - Ал Итихад и Ал Хилал, записаха победи в първия кръг.

Актуалният шампион излезе в сблъсък с Ал Раед, като титуляри за първенеца бяха Карим Бензема, Нголо Канте и Фабиньо, а Жота влезе като резерва. Ал Итихад спечели с 3:1, като реализира и трите си попадения през второто полувреме.

Бившият нападател и дългогодишен играч на Реал Мадрид не успя да отбележи първи гол в първенството, но се отчете с асистенция за откриващото попадение в 58-ата минута, когато точен бе Хамдалах.

Представянето на Бензема бе силно, но атакуващият играч бе засенчен от своя съотборник Коронадо. Именно бразилецът реализира другите два гола, разписвайки се на два пъти в рамките на малко повече от пет минути (73' и 79').

Другата среща бе по-интригуваща, като Ал Хилал надделя над Абха с 3:1. Един от хегемоните в Саудитска Арабия загуби финала за Купата на арабските клубни шампиони само преди дни от Ал Насър, след като два гола на Кристиано Роналдо обърнаха развоя. Тимът обаче бързо се изправи от неприятното поражение и потегли успешно.

За Ал Хилал не играха Сергей Милинкович-Савич и Калиду Кулибали, но другите звезди Рубен Невеш и Малком се справиха подобаващо. Особено бразилецът, който бе и големият герой, след като реализира хеттрик.

Бившият футболист на Барселона откри в 31-вата минута, но домакините изравниха само две по-късно. Все пак още две попадения от Малком през второто полувреме (55' и 77') оформиха хеттрика му и осигуриха успеха за неговия тим.

Ал Насър и Кристиано Роналдо започват участието си в тазгодишното издание на Саудитската професионална лига по-късно днес (14.08). В 21:00 часа българско време те гостуват на Ал-Етифак. Вижте къде можете да гледате мача Ал-Етифак - Ал Насър НА ЖИВО.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички