Германия и Аржентина си вкараха общо 4 гола, но не се победиха


Германия и Аржентина си вкараха общо 4 гола, но не се победиха
Снимка: Getty Images/Guliver

2012 0

Колосите в световния футбол - Германия и Аржентина, не успяха да се победят в приятелска среща, играна в Дортмунд. Мачът предложи качествена игра, като двата тима си разделиха по едно полувреме, реализирайки общо 4 гола. В крайна сметка, равенството възтържествува при резултат 2:2.

Световният шампион от 2014 г. започна срещата по-убедително, като намиращият се в прекрасна форма - Серж Гнабри, откри резултата само четвърт час след началото на двубоя. Седем минути по-късно - в 22-рата минута, пък, състезателят на Байер Леверкузен - Кай Хаверц, удвои преднината на Бундестима.

През първото полувреме "гаучосите" не отправиха нито един точен удар срещу три такива за противника. Втората част бе контрастна на първата. Аржентина започна много по-мотивирано, като намали пасива си в 66', благодарение на Лукас Аларио, който се бе появил 4 минути по-рано, заменяйки звездата на Ювентус Пауло Дибала.

Изравнителният гол дойде чак в 85-ата минута, но бе напълно заслужен с оглед показаното от двата отбора. В герой за гостите се превърна Лукас Окампос, като до попадението се стигна след груба грешка в центъра за домакините.

Това е втори приятелски двубой между двата тима след финала на Мондиал 2014, спечелен в продълженията от Германия. Първата контрола бе спечелена от Аржентина с 4:2, като бе само няколко месеца по-късно след спора за златото.

А как Лионел Меси е разплакал съотборниците си от Аржентина по време на Копа Америка 2019 - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички