Гарет Саутгейт откри по един плюс и един минус на идеята "Световно първенство на 2 години"


Гарет Саутгейт откри по един плюс и един минус на идеята "Световно първенство на 2 години"
Снимка: Getty Images/Guliver

893 0

Напоследък все по-често във футболния свят се заговори за идеята световните първенства да се провеждат на всеки две години, вместо през четири, каквато практика съществува от десетилетия насам.

Старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт взе отношение по темата на пресконференция преди важния мач на "трите лъва" срещу Полша по пътя към Катар 2022. Наставникът на англичаните заяви, че идеята има и добра, и лоша страна:

"Като традиционалист смятам, че може да се загуби част от аурата на турнира, тъй като колкото по-рядко се провежда такова състезание, толкова по-ценно е то", каза той и допълни:

"Но в същото време при сегашния формат една контузия може да те лиши от участие на световно първенство и да се окаже, че трябва да чакаш осем години, за да играеш на него. Това е твърде много за кариерата на един професионален играч".

Тази вечер (8 септември) Англия гостува на Полша и Роберт Левандовски в директен спор за първото място в Група I на световните квалификации. Двубоят започва в 21:45 ч. българско време, а тимът на Гарет Саутгейт е лидер с 15 точки, следван от Полша с 10!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички