Гарет Саугейт отново ще промени схемата на игра на Англия за 1/4-финала срещу Украйна


Гарет Саугейт отново ще промени схемата на игра на Англия за 1/4-финала срещу Украйна
Снимка: Guliver/GettyImages

1336 0

Старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт излезе в схема с трима защитници на 1/8-финала срещу Германия, но сега смята отново да заложи на четирима в отбрана за двубоя с Украйна от 1/4-финалите на Евро 2020.

Англичаните са допуснали едва 1 гол в последните 8 мача, в които са играли с четирима защитници, а самият наставник вече заяви, че не смята да излиза с прекалено офанзивна тактика срещу отбора на Андрий Шевченко:

"Статистиката показва, че в големите мачове защитите често са решаващи. Видяхте го и във финала на Шампионата лига, както и в миналите турнири. Мислим в дълбочина за подобни тактически неща и знаем, че понякога разочароваме привържениците, ако отборът например не играе много нападателно. Ще се опитваме да бъдем отбора, който търпеливо задържа топката. Години наред играх в национален отбор, който губеше топката и след това трябваше да я гоним в жегата. Това беше голям проблем", призна Саутгейт.

Очакванията са сред титулярите да се завърне младокът Мейсън Маунт. Наставникът на Англия трябва да вземе под внимание и факта, че Хари Магуайър, Деклан Райс, Калвин Филипс и Фил Фодън висят с картони и биха пропуснали евентуалния 1/2-финал.

Според "Sky Sports" Саутгейт ще извади един или повече от тези играчи от мача с Украйна, което означава, че Джордан Хендерсън може да стартира като титуляр за първи път на Евро 2020. Изданието обаче отбелязва, че най-вероятно Хари Магуайър ще започне мача, тъй като е сред най-добрите защитници на "трите лъва"!

Какво още заяви Гарет Саутгейт преди мача и кой е най-опасният играч на Украйна според вратаря Пикфорд - можете да прочетете тук!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички