Галатасарай се развихри на трансферния пазар, представи Икарди, Мата и бивш футболист на Барселона


Галатасарай се развихри на трансферния пазар, представи Икарди, Мата и бивш футболист на Барселона
Снимка: Getty Images / Guliver

2961 0

Галатасарай се развихри в края на трансферния прозорец и подписа с няколко нови футболисти, от които се очаква изцяло да променят облика на тима.

Клубът официално представи Мауро Икарди, който пристигна под наем от Пари Сен Жермен, а освен това подписа с бившия ас на Челси и Манчестър Юнайтед Хуан Мата. Испанецът беше свободен агент след края на договора си на “Олд Трафорд”.

" Искам да благодаря на феновете на Галатасарай за топлото посрещане. Аз и семейството ми сме наистина впечатлени. Имах много предложения, но се радвам, че избрах да дойда именно тук. Целите ни са високи. Надявам се заедно да ги постигнем.”, сподели Икарди.

В договора на 29-годишния нападател присъства опция за откупуване. Той изигра общо 92 мача и вкара 38 гола за ПСЖ, а преди това се разписа 124 пъти в 219 мача за Интер.

Контрактът на Хуан Мата е за 1+1 години. Бившият испански национал вече е в края на кариерата си, но опитът му може да е много ценен за младите футболисти на Галатасарай.

В рамките на вчерашния ден турският гранд плати 6 млн. евро за крилото на Рапид (Виена) Юсуф Демир, който мина за кратко през Барселона, а освен това се подсили с датския защитник Матиас Рос и крилото Милот Рашица, който идва под наем от Норич. В неговия договор няма клауза за откупуване.

Преди това “Джим Бом” привлече Лукас Торейра, Серджо Оливейра, Лео Дюбоа, Харис Сеферович и Дрис Мертенс.

В момента Галатасарай е на седмо място в турската Суперлига с 10 точки от 5 мача. Следващият мач на отбора е срещу Касъмпаша.

 

Вижте още: Арда Туран слага край на състезателната си кариера, става началник в Галатасарай

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички