Футболист загатна за причините, довели до рухването на Кристиан Ериксен


Футболист загатна за причините, довели до рухването на Кристиан Ериксен
Снимка: Getty Images/Guliver

16824 0

Бившият футболист на Челси Асмир Бегович разкритикува властите във футбола, че пренебрегват здравето на играчите, след като Кристиан Ериксен рухна на терена по време на мача на Дания на Евро 2020 срещу Финландия.

Бегович вярва, че претъпканият график след Covid е предизвикал "изхабяване" в много футболисти. Ериксен, който записа 34 мача през последния сезон с екипа на Интер, трябваше да бъде интубиран, преди да бъде откаран в болница, където е в стабилно състояние и сега тепърва ще трябва да се подложи на тестове, за да се установи какво се е случило.

Разгневеният Бегович използва социалните мрежи, за да изрази безпокойството си от безмилостните изисквания, пред които са изправени играчите в днешно време:

"Здравето и благосъстоянието на играчите отдавна се игнорират. Пренасочването на все повече мачове в по-съкратени периоди ще доведе само до повече здравословни проблеми за футболистите. Надяваме се, че хората от властта рано или късно ще забележат това!"

"Стресът за играчите е значителен и от януари 2020г. до юни 2021г. те изиграха много мачове, без да направят истинска лятна почивка", добави вратарят.

Неумолимият график ще продължи през следващите няколко години, тъй като Световното първенство през 2022г. ще се проведе в Катар по средата на футболния сезон в по-голямата част от света!

Вижте тук как играчите на Дания "защитиха" Кристиян Ериксен от телевизионните камери и обективите на фотографите!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Какво се случи с най-младия футболист, играл професионално?

Боливиецът Маурисио Балдивиесо може би не говори нищо на съвременния футболен фен. Преди 12 години обаче полузащитникът...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама