Футболист загатна за причините, довели до рухването на Кристиан Ериксен


Футболист загатна за причините, довели до рухването на Кристиан Ериксен
Снимка: Getty Images/Guliver

18856 0

Бившият футболист на Челси Асмир Бегович разкритикува властите във футбола, че пренебрегват здравето на играчите, след като Кристиан Ериксен рухна на терена по време на мача на Дания на Евро 2020 срещу Финландия.

Бегович вярва, че претъпканият график след Covid е предизвикал "изхабяване" в много футболисти. Ериксен, който записа 34 мача през последния сезон с екипа на Интер, трябваше да бъде интубиран, преди да бъде откаран в болница, където е в стабилно състояние и сега тепърва ще трябва да се подложи на тестове, за да се установи какво се е случило.

Разгневеният Бегович използва социалните мрежи, за да изрази безпокойството си от безмилостните изисквания, пред които са изправени играчите в днешно време:

"Здравето и благосъстоянието на играчите отдавна се игнорират. Пренасочването на все повече мачове в по-съкратени периоди ще доведе само до повече здравословни проблеми за футболистите. Надяваме се, че хората от властта рано или късно ще забележат това!"

"Стресът за играчите е значителен и от януари 2020г. до юни 2021г. те изиграха много мачове, без да направят истинска лятна почивка", добави вратарят.

Неумолимият график ще продължи през следващите няколко години, тъй като Световното първенство през 2022г. ще се проведе в Катар по средата на футболния сезон в по-голямата част от света!

Вижте тук как играчите на Дания "защитиха" Кристиян Ериксен от телевизионните камери и обективите на фотографите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички