Френска легенда вбеси Англия: Дузпата е несъществуваща, VAR подведе рефера


Френска легенда вбеси Англия: Дузпата е несъществуваща, VAR подведе рефера
Снимка: GettyImages

2436 0

Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че VAR не си е свършил работата по време на полуфинала от Евро 2020 между Англия и Дания и "трите лъва" са получили погрешно дузпа в продълженията на мача. 

"Червения динамит" остана недоволен от решението за най-тежкото наказание във футбола, когато Йоаким Меле влезе в единоборство с Рахийм Стърлинг в наказателното поле.

Решението, разбира се, бе проверено от Системата за видеоповторение (ВАР), но главният рефер дори не беше посъветван да прегледа сам ситуацията на видео.  Дузпата се оказа решаващият момент, като Хари Кейн реализира при добавката и Англия впоследствие удържа победата за място в неделния финал на Евро 2020.

Бившият мениджър на Арсенал Венгер не остана щастлив от решението и каза, че най-малкото реферът Дани Макелие е трябвало да получи шанса да промени отсъждането си за дузпа. „Нямаше дузпа. Не разбирам защо те посъветваха главния съдия да погледне още веднъж ситуацията. В момент като този е важно съдията да бъде абсолютно убеден, че е било дузпа. Не беше достатъчно ясно, за да бъде потвърдена със сигурност и най-малкото трябваше да провери положението на монитора. Не знам защо ВАР не го посъветваха за това. За мен нямаше дузпа. Мисля, че ВАР предаде рефера, не Дания. Датчаните нямаха късмет. Разбирам, че е трудно за съдията, но той трябва да провери ситуацията“, сподели французинът.

Главният "виновник" за дузпата пък Стърлинг който даде интересно мнение за нарушението, довело до дузпата на раздора в мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички