Франция не можа да матира Хърватия - самоубийствено реми в Лигата на нациите


Франция не можа да матира Хърватия - самоубийствено реми в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

5225 0

Действащият световен шампион Франция и другият финалист на Мондиал 2018 Хърватия не успяха да се победят след равенство 1:1 във втори мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Адриен Рабио откри резултата на стадион "Полюд" в Сплит в началото на втората част, но в края на мача "шахматистите" изравниха след гол на Андрей Крамарич от дузпа.

След 18 минути игра Хърватия стигна до добро положение за гол, след като Анте Будимир нанесе мощен удар към вратата на Франция, но стражът Майк Менян успя да се намеси. В 31' Кристофър Нкунку вкара гол във вратата на Хърватия, който бе отменен поради засада. Осем минути по-късно опасен удар на Моса Диаби бе отразен от Ливакович.

В 52-ата минута Франция успя да реализира гол и да излезе напред в резултата. Уисам Бен Йедер пусна великолепен извеждащ пас за Адриен Рабио, който разсече отбраната на Хърватия. Халфът на "петлите" овладя топката, излезе очи в очи със стража Ливакович и го разстреля с удар в близкия ъгъл - 0:1!

В 71-ата минута Хърватия бе близо до изравняването на резултата. Лука Модрич опита удар от границата на наказателното поле, но Менян успя да парира изстрела му. Десетина минути по-късно обаче "шахматистите" получиха дузпа и Андрей Крамарич успя да вкара за Хърватия от бялата точка - 1:1!

До края на мача не паднаха повече попадения и двата тима поделиха точки. Така след два изиграни мача Франция и Хърватия разполагат с по 1 точка и заемат трето и четвърто място. Лидери в групата са отборите на Австрия и Дания, чиято среща помежду им започна по-късно (до 30' Дания води с 0:1).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ХЪРВАТИЯ: Ливакович, Юранович, Ерлич, Вида, Баришич, Брозович, Модрич, Ковачич, Брекало, Майер, Будимир

ФРАНЦИЯ: Менян, Павар, Салиба, Кимпембе, Дин, Чуамени, Гендузи, Диаби, Нкунку, Рабио, Бен Йедер

ПРЕДИ МАЧА

Финалистите от Световното първенство по футбол преди четири години Франция и Хърватия отново се срещат на терена, за да премерят сили в турнира Лигата на нациите. И двата тима стартираха надпреварата с поражения, а сега са задължени да търсят победата.

Световният шампион претърпя загуба от Дания с 1:2 в първия си двубой в турнира, докато "шахматистите" паднаха от Австрия с класическото 0:3. След финала през 2018-а Хърватия и Франция се срещнаха още два пъти през 2020 година, когато "петлите" записаха нови две победи.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за двубоя Хърватия - Франция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички