Фламенго грабна титлата в Бразилия след драматичен последен кръг (ВИДЕО)


Фламенго грабна титлата в Бразилия след драматичен последен кръг (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2040 0

Фламенго спечели втора поредна титла в бразилската футболна Серия А след невероятна драма в последния кръг от първенството. След като седмица по-рано те вече бяха победили прекия си конкурент Интернасионал с 2:1, тази нощ те се нуждаеха само от една точка при гостуването си в Сао Пауло, която щеше да им осигури трофея. Интернасионал пък се нуждаеше от задължителна победа у дома си и се надяваше на грешна стъпка от Фламенго, която щеше да му донесе първо отличие в Серия А от 1979г. насам.

Напрежението си каза думата и тимът от Рио де Жанейро не се представи на познатото си ниво. Фламенго загуби като гост от Сао Пауло с 2:1 и след последния съдийски сигнал играчите и треньорският щаб се скупчиха, за да проследят последните минути от мача на Интернасионал от екрана на мобилно устройство.

Интернасионал играеше у дома си с Коринтианс, но въпреки многото създадени положения и нацелената греда през второто полувреме, тимът не успя да отбележи гол и срещата завърши при резултат 0:0. Гол на Юри Алберто пък бе отменен с ВАР за засада в 41-та минута. По този начин Интернасионал остана със 70т. в крайното класиране, а Фламенго грабна титлата с актив от 71т. 

За треньора на Фламенго Рожерио Сени това бе първо отличие в треньорската му кариера. Той застана начело на бразилския гранд през ноември 2020г. и бързо успя да вдигне отбора и да стопи изоставането от лидерите в класирането.

"Не беше начинът, по който очаквахме да станем шампиони, но важното е, че успяхме" - бе лаконичният коментар на Сени след мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички