Финал в Лигата на нациите: Сътвори ли ВАР най-голямата си издънка, зачитайки гол от засада на Мбапе? (ВИДЕО)


Финал в Лигата на нациите: Сътвори ли ВАР най-голямата си издънка, зачитайки гол от засада на Мбапе? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6608 0

Франция е новият носител на трофея от Лигата на нациите във второто му издание. "Петлите" наследиха Португалия, след като осъществиха пълен обрат срещу Испания и победиха с 2:1 във финала. В герои за състава на Дидие Дешан отново се превърнаха нападателите Карим Бензема и Килиан Мбапе.

Атакуващият футболист на Реал Мадрид първи блесна. Опитният нападател изравни резултата само секунди, след като неговият отбор бе останал назад в резултата. Бензема го стори и по много красив начин - намирайки технично далечния ъгъл и оставяйки Унай Симон безпомощен.

По-малко от четвърт час след това пък пълният обрат вече бе факт! Тогава дойде моментът и за Мбапе. Тео Ернандес изведе отлично младия французин, който имаше предостатъчно време да овладее топката, а след което дори и да финтира на място излезлия Симон. Чак след това Мбапе нанесе своя удар с по-слабия си ляв крак под плонжа на вратаря.

Повторенията на ситуацията оставиха впечатлението у зрителя, че Мбапе се намира в положение на засада и че голът ще бъде отменен. След преглед на ситуацията с ВАР обаче попадението бе определено за редовно и бе зачетено.

В социалните мрежи настана масово недоволство и критиките към системата заваляха. "Скандал", "обир", "безумие" бяха част от определенията, които феновете използваха. Ако е налична грешка от ВАР, то несъмнено това ще е най-звучният и голям провал за системата до този момент, тъй като се случва във важен финален двубой.

Все пак се намериха и фенове с противоположното мнение - ситуацията според тях е била редовна, а те се позовават на това, че бранител на испанците (Ерик Гарсия) прави шпагат и закача леко топката. По правилник обаче това не би трябвало да "отмени засадата" в случая.

Прикачваме видеа и снимки от ситуацията по-долу в материала, за да прецените за себе си къде се крие истината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички