ФИФА побесняха срещу обвиненията за финансови измами, свързани с ПСЖ и Ман Сити


ФИФА побесняха срещу обвиненията за финансови измами, свързани с ПСЖ и Ман Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

839 0

Ръководството на ФИФА отрече обвиненията за финансови измами, които нашумяха през последните дни. От организацията излязоха с официално изявление, в което отговориха на нападките от страна на "Football Leaks".

Настоящият президент на ФИФА Джани Инфантино бе обвинен, че е помогнал на европейските колоси Пари Сен Жермен и Манчестър Сити да заобиколят Финансовия феърплей в периода, когато той бе генерален секретар на УЕФА.

Ето и официалното становище на ФИФА:

"Преди четири седмици група журналисти изпрати стотици въпроси към ФИФА, основани на лични и вътрешни имейли и друга информация, придобити (незаконно) от трети страни. Въпреки факта, че отговорихме на въпросите, зададени към нас, ясно и честно, определена медия реши да игнорира повечето наши отговори и да изкриви както фактите, така и истината в целенасочен опит да се дискредитира ФИФА и да се подведат техните читатели. Това е ясно. Изглежда очевидно от “отразяването” на някои медии, че има една основна цел: опит да се подкопае новото ръководство на ФИФА и в частност Президента Джани Инфантино и Генералния секретар Фатма Самура."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички