ФИФА обяви решението си за мъжките и младежки национални отбори на Русия


ФИФА обяви решението си за мъжките и младежки национални отбори на Русия
Снимка: Getty Images

761 0

Националните отбори на Русия по футбол за мъже и младежи няма да бъдат допуснати до турнирите под егидата на ФИФА, докато трае войната в Украйна - това съобщиха от пресслужбата на Централата!

По-рано през деня (4-ти октомври) обаче, Международната футболна федерация допусна до надпреварите руските юношески и девически отбори до 17 години. Всички техни мачове ще трябва да се проведат без знамето на страната, химна и националните символи, като не могат и да се играят срещи на територията на Русия.

Европейската футболна централа (УЕФА) първа прие това решение на Изпълкома си на 26-и септември, а федерациите на Англия, Украйна, Полша, Латвия, Литва, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и Румъния вече заявиха, че ще бойкотират мачове срещу руски отбори. От Швеция дори отказаха да допуснат руски футболисти до участие на финалния турнир на Евро 2024 за отбори до 17 години.

*Следващото Световно първенство до 17 години ще се проведе между 10-и ноември и 2-ри декември в Индонезия. Световното първенство за девойки до 17 години пък ще бъде през 2024-та година в Доминиканска република. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Извращение или революция? За първи път в историята - Световно първенство по футбол на три континента!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички