Феновете на Фенербахче ще помагат за изплащането на заплатата на Месут Йозил


Феновете на Фенербахче ще помагат за изплащането на заплатата на Месут Йозил
Снимка: Getty Images/Guliver

689 0

Турският гранд Фенербахче се обърна към феновете си с молба да помогнат за изплащането на заплатите на Месут Йозил, като даряват пари на клуба. Плеймейкърът се присъедини към турския клуб, след като се съгласи да прекрати договора си с Арсенал.

Йозил напусна Арсенал шест месеца преди изтичането на контракта му. Той отлетя към Турция по-рано през месеца, за да завърши сделката с Фенербахче, а днес официално бе обявен за играч на тима.

Йозил печелеше около 18 милиона британски лири годишно в Арсенал, но ще намали заплатата си, за да се присъедини към Фенербахче. Но президентът на клуба Али Коч поиска от феновете финансова подкрепа за финансирането на договора му.

„Имаме молба към нашите фенове. Моля, продължете да ни подкрепяте, ние също зависим от вашата финансова подкрепа. В деня на подписването (с Йозил) ви призовавам да счупите рекорда. Със SMS кампания. Може би 300 000, 500 000 или дори милион текстови съобщения могат да бъдат събрани със задружни усилия. Тази подкрепа ще ни постави в много добра позиция", коментира президентът на Фенербахче.

Месут Йозил имаше надежди да заиграе и в американската Мейджър Лийг Сокър. Кои други футболни звезди кроят такива планове - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама