Официално: Месут Йозил напусна Арсенал и се присъедини към Фенербахче


Официално: Месут Йозил напусна Арсенал и се присъедини към Фенербахче
Снимка: Guliver/GettyImages

1422 0

Бившият германски национал Месут Йозил финализира трансфера си от Арсенал във Фенербахче и вече официално е играч на турския гранд. Още преди няколко дни офанзивният халф пристигна в Истанбул и заяви, че за нещо ще е сбъдната да играе за тима, на който е фен, а днес сделката вече е факт.

Йозил стана ненужен в Арсенал след идването на мениджъра Микел Артета и не бе вписан в състава за мачовете от Висшата лига и Лига Европа през този сезон. Неговият договор с "артилеристите" изтичаше в края на настоящата кампания, но за да се освободят по-рано от огромната му заплата лондончани направиха редица отстъпки. Те няма да получат трансферна сума от Фенербахче и ще платят част от оставащите заплати на Йозил до края на договора му. 32-годишният футболист получаваше по 350 хиляди паунда на седмица на "Емирейтс".

„Много съм развълнуван, защото винаги съм бил фен на Фенербахче. Това е сбъдната мечта. Много се вълнувам, че ще облека фланелката на клуба. Надявам се да бъдем много успешни с моите съотборници. Дано Господ благослови нашите фенове, защото те винаги ни подкрепят. Както вече споменах, чувствам се много щастлив да бъда тук. Надявам се да се отблагодаря на феновете ни с добри представяния на терена“, сподели по-рано тази седмица Йозил.

Месут Йозил изигра общо 254 мача за Арсенал от 2013 година насам, като в тях отбеляза 44 гола и направи 77 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички