Фенове спряха Тотнъм - Партизан за 10 минути, "шпорите" все пак биха


Фенове спряха Тотнъм - Партизан за 10 минути, "шпорите" все пак биха

1572 0

Фенове прекъснаха мача Тотнъм - Партизан за около 10 минути през първото полувреме. Все пак, двубоят от петия кръг в група "С" на Лига Европа успя да приключи и то с победа на "шпорите" с 1:0 на "Уайт Харт Лейн" в Лондон. Така англичаните вече се класираха за 1/16-финалите в турнира заедно с турския Бешикташ. Сръбският гранд и гърците от Астерас пък отпадат в тази група.

Три нахлувания на терена на фенове по различно време през първата част наложиха прекъсването за около 10 минути. Първият инцидент се случи в 22-ата минута, когато фен успя да пробие кордона от стюарди. Малко след това пък още няколко привърженици на гостите влязоха на игрището. Кулминацията дойде в 41-ата минута, когато трима души се оказаха на терена. Това накара украинският рефер Евгени Арановски да прекрати мача за десетина минути.

Информациите в английските медии за причините за нахлуването на привържениците към този момент са различни. Според Goal.com всички нарушители на реда са били облечени в дрехи на компания, която е официален спонсор на "шпорите" и са носели определена марка слушалки. Други медии пък пишат, че нахлуванията на терена са били организирани от гостите от Партизан.

Иначе домакините контролираха играта и очевидно бяха по-добрият тим. Преди почивката се започни една многоходова атака, при която Аарън Ленън намери на границата на наказателното поле Бенжамин Стамбули, който стреля от воле, но стражът Милан Лукац спаси. След това Ерик Ламела на два пъти пропусна да се разпише. Последва го и резервата Хари Кейн, а в 83-ата минута негов гол не беше зачетен заради засада. Последва уникален пропуск на Живкович за Партизан, а в 88-ата минута последователно Стамбули и Ламела се провалиха от чисти позиции.

В другата среща от групата Бешикташ изпусна аванс от два гола при гостуването си на Астерас (Триполис) и тя завърши 2:2. Демба Ба откри в 15-ата минута, а в 61-ата Гьокхан Тьоре удвои от дузпа. В 72-ата обаче Херонимо Баралес намали за домакините, а само минута по-късно "черните орли" останаха с човек по-малко, тъй като Атиба Хътчинсън получи директен червен картон. В 82-ата минута Астерас стигна до равенство с попадение на Факундо Пара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички