Феномена посочи Меси като номер едно във футбола, Роналдо извън топ 5


Феномена посочи Меси като номер едно във футбола, Роналдо извън топ 5
Снимка: Getty Images/Guliver

5809 0

Бившият нападател на бразилския национален отбор Роналдо смята, че Лионел Меси е безспорният номер едно в съвременния футбол. Интересно е, че Феномена поставя големия съперник на Меси в световния футбол Кристиано Роналдо извън своя топ 5 на най-добрите играчи в момента.

Двукратният световен шампион никога не е криел факта, че счита аржентинската суперзвезда за един от най-добрите футболисти в историята на футбола. Роналдо коментира пред ‘AS’ своя избор, като нареди играчи на Ливърпул, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен след звездата на Барселона. „Номер едно, разбира се, е Меси. Той е талант от такова величие, че ще са необходими още 20-30 години, за да видими нещо подобно в света на футбола. Също така харесвам Салах, Азар, Неймар, когото обожавам да наблюдавам, докато играе, и, разбира се, Мбапе. Много хора казват, че Мбапе прилича на мен. Той притежава бързина, завършва атаките добре, има страхотно движение и стреля много добре с двата крака. Въпреки това, не харесвам сравнения между футболисти от различни поколения, тъй като ситуацията се променя с времето“, заяви Роналдо.

Въпреки че даде обяснение за причината да постави Лионел Меси на върха на съвременния футбол, бразилската легенда не даде обяснение за липсата на Кристиано Роналдо в неговата класация. А ето кой измежду Роналдо и Меси е по-добър на баскетболния кош с футболна топка.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички