Sky Sports определи най-великия футболист, който не е печелил Шампионска лига


Sky Sports определи най-великия футболист, който не е печелил Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1856 0

Sky Sports изготви специална класация, посветена на големите футболисти, които така и не са успели да вземат Шампионска лига по време на кариерата си. Според нея аржентинската легенда Диего Марадона е най-великият играч, който никога не е печелил ценния трофей.

Аржентинският гений, който почти собственоръчно изведе страната си до световната титла през 1986, както и Наполи до две шампионски титли и Купата на УЕФА, участва само два пъти в най-престижната клубна надпревара, но не успява да постигне значителен успех.

На второ място в любопитната класация е друга футболна легенда - Роналдо да Лима. Той спечели два пъти Златната топка и вкара общо 36 гола в европейските турнири с отборите на ПСВ Айндховен, Барселона, Интер и Реал Мадрид, но така и не достигна до финал в Шампионската лига. Челната тройка се допълва от друг голям бразилски нападател - Ромарио, който става голмайстор на Шампионската лига през сезон 1992/93, но никога не стига дори до полуфиналната фаза на надпреварата.

В класацията попада и българският нападател Димитър Бербатов, който е поставен на 24-та позиция. Бербатов достигна до три финала в Шампионска лига, един с Байер Леверкузен и два с Манчестър Юнайтед, но записа поражение и в трите.

Междувременно се появи идея всички мачове от Шампионска лига и Лига Европа да се играят в един град - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички