Федерико Киеза: Целият фокус трябва да е върху самите нас


Федерико Киеза: Целият фокус трябва да е върху самите нас
Снимка: Getty Images

1230 0

Нападателят на Интер Федерико Киеза призна, че Италия не трябва да се притеснява срещу кой отбор ще се изправи на финала на Евро 2020.

Киеза реализира втория си гол в турнира и даде аванс на „скуадра адзура” в полуфинала срещу Испания, който в крайна сметка бе спечелен от италианците с 4:2 след дузпи. Италианците са един от най-добре представящите се тимове в надпреварата, като представят и доста солиден футбол на Евро 2020.

Вариантите пред Италия са два – Англия или Дания, като хората на Роберто Манчини ще играят финала отново на „Уембли” идната неделя, но Киеза каза, че неговият отбор трябва да се фокусира върху собственото си представяне.

„Трябва да мисли за това как ние ще се справим и да продължим така, както досега. Това се иска от нас. Нуждаем се да мислим за това, което ни е нужно на терена и вече гледаме към финала. Дания играе с много голям интензитет през целия турнир и се доказаха като голям отбор, който има добри играчи. Англия показва също много солиден футбол, като индивидуалностите им са великолепни, особено в нападение. Ще се насладим на втория полуфинал и ще видим срещу кой ще се изправим”, коментира Киеза.

След като реализира първия си гол на това Европейско – отново на „Уембли” срещу Австрия, Киеза напълно пое по стъпките на баща си Енрико, който вкара попадение за „адзурите” на Евро 96.

„Без съмнение това беше най-добрия мач, който съм играл. Да представлявам страната на такова ниво и да накарам 60 млн. италианци да се зарадват бе немислимо за мен. Горд съм, че вкарах, както е направил и моят баща”, завърши той. А как Жоржиньо реализира победната дузпа, може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички