Факторът Меси: От финал на Мондиал 2014 до пропускане на Световното през 2018?


Факторът Меси: От финал на Мондиал 2014 до пропускане на Световното през 2018?
Снимка: Getty Images

1577 0

Лионел Меси получи жестоко наказание от ФИФА и ще пропусне следващите 4 мача на Аржентина. Това поставя на карта класирането на "гаучосите" на Мондиал 2018, и то след като в предишния турнир играха финал, където загубиха от Германия с 0:1 след продължения.

Това създава сериозен проблем пред финалистите в последните 2 издания на Копа Америка, тъй като отборът се представя неочаквано слабо при липсата на Меси. Аржентина разполага с огромен нападателен ресурс на своята сметка, но Ди Мария, Игуаин, Агуеро и компания имат едва 1 победа в последните 7 мача, когато Лео не е на терена.

В последните 3 мача без №10 на терена Аржентина записа две равенства и загуба, които в момента тежат сериозно на "гаучосите". Те са на 3-о място в зона "Южна Америка", но са само на 2 точки от 6-ото място, в момента окупирано от Чили. Първите 4 тима получават директна квота за Световното първенство, а петият играе бараж срещу победителя в зона "Океания".

Добрата новина за Аржентина е, че в следващите 4 мача отборът играе срещу 3 от аутсайдерите в групата - Боливия, Венецуела и Перу, два от които са у дома. Единствено двубоят срещу Уругвай (гост) може да се окаже злополучен за "гаучосите", но 3 победи срещу последните в групата би трябвало да стабилизират позицията на тима в топ 3 на класирането. В последния кръг Аржентина играе срещу пряк конкурент за място в топ 4 - Еквадор, но тогава Меси вече ще е наличен на селекционера Едгардо Бауса.

В същото време най-големите конкуренти на финалиста от Мондиал 2014 - Чили и Колумбия, имат по 2 мача с представители от топ 5 на зона "Южна Америка", а Санчес и компания трябва да преминат и през Бразилия. От това следва, че и двата отбора (може би) ще загубят точки, докато сравнително леката програма на Аржентина дава минимален шанс за това "гаучосите" да се озоват извън топ 5 в оставащите 5 мача на отборите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички