Меси, Обамеянг, Лукаку, Белоти и Кавани: Как най-често бележат голмайсторите на Европа


Меси, Обамеянг, Лукаку, Белоти и Кавани: Как най-често бележат голмайсторите на Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

1768 0

Лионел Меси, Единсон Кавани, Ромелу Лукаку, Андреа Белоти и Единсон Кавани са лидери сред голмайсторите в Англия, Италия и Франция.

Белгийският таран на Евертън има 21 гола от началото на сезона във Висшата лига, колегата му в италианския Торино се е разписал 22 пъти, а уругвайската перла на ПСЖ има на сметката си 27 попадения в Лига 1. Обамеянг е записал името си сред голмайсторите в Бундеслигата 23 пъти, а Меси има на сметката си 25 попадения за Барселона.

Статистиката показва, че Лукаку най-често вкарва с левия крак, като има десет попадения. Най-често пък той стреля в долния ляв ъгъл на противниковите врати - 8 гола. Пет е отбелязал в долния десен ъгъл, а 3 в годния десен.

Силният крак на Белоти е десния, но той също предпочита да стреля в ляво - 9 гола. Четири е отбелязал в долния десен, а три в горния ляв.

Кавани е най-непредсказуем от тримата, като 10 гола е вкарал в долния ляв ъгъл, 7 в средата на вратата, а 6 са били в долния ляв ъгъл. Силният му крак пък е десния, като има цели 19 попадения.

Звездата на Борусия Дортмунд има 23 попадения тази кампания, а по 8 е вкарал в долния ляв ъгъл и в средата на вратата, а най-често се разписва с десния крак.

Всички знаят за поразителния ляв крак на Лионел Меси. Суперзвездата на Барса има цели 21 от общо 25 гола с "левачката", а по седем е реализирал в долния десен ъгъл и в средата на вратата. Шест е записал в долния ляв ъгъл.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички