Европейски гранд може да бъде изхвърлен от елита за подкуп на съдия


Европейски гранд може да бъде изхвърлен от елита за подкуп на съдия
Снимка: Getty Images

2131 0

В епицентъра на скандал попадна португалският гранд Бенфика. Той може да има сериозни последици за клуба. В основата на всичко са подозрения, че от Бенфика са плащали подкупи на определен футболен съдия.

Според "A Bola" прокуратурата в Португалия проверява връзката между гранда и пенсионирания вече елитен рефер Бруно Пайшау, който може да е получил голяма сума, за да свири тенденциозно във футболни мачове. Медията твърди, че арбитърът е получил пари от малка IT-фирма, по чиято сметка са преведени 1,9 милиона евро от Бенфика.

Разследването предполага, че фирмата е била създадена, за да преведе незаконно въпросната сума по сметката на Пайшау. Съобщава се, че реферът е свирил съмнително в 3 мача на португалския гранд - два през 2014 г. и един през 2019-а.

Според друга португалска медия - "Rádio e Televisão de Portugal", ако се докаже нарушение на закона, Бенфика може да бъде наказан с изпадане в по-нисша дивизия на футбола в страната. Бруно Пайшау слага край на кариерата си през миналата година. По-рано президентът на Бенфика попадна в ареста - ето в какво бе обвинен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички