Нелеп автогол амбицира Испания за разгром, "Ла фурия роха" е на 1/8-финал


Нелеп автогол амбицира Испания за разгром, "Ла фурия роха" е на 1/8-финал
Снимка: Getty Images

5901 0

Испания разгроми Словакия с 5:0 в последния мач от Група "Е" на Европейското първенство по футбол! Нищо не предвещаваше какво ще се случи на терена, след като Мартин Дубравка спаси дузпа на Алваро Мората още в началото на срещата. Малко след това обаче именно вратарят на Словакия направи много груба грешка и си отбеляза куриозен гол, който като че ли "отпуши" испанците и те се развилняха.

Със спечелените три точки "Ла фурия роха" се класира за 1/8-финалите на Евро 2020, а Словакия отпадна от надпреварата. На осминафиналите тимът на Луис Енрике ще се изправи срещу Хърватия!!!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 5 минути игра се стигна до леко разбъркване в наказателното поле на Словакия, но в крайна сметка защитник изчисти топката. Три минути по-късно ВАР посъветва главния съдия да прегледа една ситуация, при която Хромада в опит да изрита кълбото нацели крака на Коке и той падна в наказателното поле. Бьорн Кайперс прегледа повторението и реши да отсъди дузпа. Зад топката застана Алваро Мората, но Дубравка предусети посоката и успя да спаси удара му.

До 25-ата минута Испания продължи да бъде по-активният отбор на терена, но Дубравка продължи със спасяванията си. Интересно е да се отбележи, че Словакия нямаше нито едно голово положение в мача до този момент!

Така се стигна до 29-ата минута, когато перфектният до този момент Мартин Дубравка си отбеляза куриозен автогол! Сарабия стреля от дистанция, топката се отби от напречната греда и полетя право нагоре. След това вратарят на Словакия се опита да боксира падащата топка в ъглов удар, но скочи малко по-рано, увисна и в крайна сметка заби кълбото някак си се търколи по ръцете му и влетя в мрежата - 0:1!

В заключителните секунди на първото полувреме Аймерик Лапорт покачи на 2:0 след като вкара хубав гол с глава! Морено бе изведен зад линията на защитата, но Дубравка му скъси ъгъла и го принуди да центрира топката. Кълбото "кацна" на главата на Лапорт, а той с много премерен удар го прати точно в сглобката на вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Словакия извърши две смени на почивката в опит да обърне развоя на мача - Дуда и Хромада отстъпиха мястото си на Дюриш и Лоботка. Именно Дюриш нанесе първия удар в мача за словаците - в 54-ата минута бе изведен зад отбраната, но незнайно защо избърза и шутира безкрайно слабо!

В ответната атака резултатът стана 3:0! При атака характерна за Барселона, Жорди Алба центрира ниско по тревата успоредно на голлинията и там не Лионел Меси, а Пабло Сарабия нанесе удар по топката с левия крак и не остави шансове на Дубравка!

В 66-ата минута окончателно бе сложен край на интригата в този мач! Топката бе разиграна много добре след късо изпълнение на ъглов удар, а Пабло Сарабия я прати остро в наказателното поле, където Феран Торес, който тъкмо се бе появил в игра, технично с пета я прати за четвърти път в мрежата на Дубравка - 4:0!

Унижението стана пълно за Словакия в 71-ата минута! При невероятно разбъркване в наказателното поле Юрай Куцка си вкара нелеп автогол - втори в двубоя и пети за Испания - 5:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Словакия (4-4-1-1):

Дубравка, Пекарик, Сатка, Шкриниар, Хубочан, Хараслин, Куцка, Хромада, Мак, Хамшик, Дуда

Испания (4-3-3):

Симон, Аспиликуета, Гарсия, Лапорт, Алба, Коке, Бускетс, Педри, Сарабия, Мората, Морено

ПРЕДИ МАЧА

ПЪЛНО ПРЕВЮ НА СРЕЩАТА!!!

Дойде време и за развръзката в Група "Е" на Европейското първенство по футбол. Кръг преди края на груповата фаза лидер в подреждането е Швеция с 4 точки, следвана от Словакия (3т.), Испания (2т.) и Полша със само 1 точка. 

За последно Словакия и Испания се срещнаха през 2015 година. Тогава "ла фурия роха" победи съперника си с 2:0, а мачът бе част от квалификационниия цикъл за Евро 2016.

В днешната среща бранителят Денис Вавро и нападателят Иван Шранц няма да могат да вземат участие за Словакия, докато в състава на Луис Енрике отсъстващи няма - Серхио Бускетс е възстановен от коронавирус напълно и ще може да вземе участие в днешната среща.

Ситуацията в Група "Е" предвещава много интригуващ сблъсък на стадион "Ла Картуха" в Севиля. По същото време ще играят и Швеция и Полша. На теория и четирите отбора могат да се класират на 1/8-финалите в турнира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички