Евро 2020: Испания с последен шанс да хване влака за 1/8-финалите


Евро 2020: Испания с последен шанс да хване влака за 1/8-финалите
Снимка: Getty Images

1862 0

Неусетно изминаха 12 дена от старта на Европейското първенство по футбол и в днешния 13-ти ден ще станем свидетели на развръзката в Група "Е" на шампионата на Стария континент! Един срещу друг се изправят Словакия и Испания в мач, който ще бъде изпълнен с голям заряд...

КОЯ ТВ ЩЕ ИЗЛЪЧИ МАЧА МЕЖДУ СЛОВАКИЯ И ИСПАНИЯ?

КОГА Е МАЧЪТ МЕЖДУ СЛОВАКИЯ И ИСПАНИЯ?

Двубоят между Словакия и Испания започва в 19:00ч. българско време. Главен съдия на този спектакъл ще бъде нидерландецът Бьорн Кайперс. Решаващата среща между двата тима ще се играе на стадион "Ла Картуха" в Севиля, Испания. 

НОВИНИ ПРЕДИ МАЧА!

- Вратарят Мартин Дубравка, Дуда, Хубочан и Вайс са застрашени да пропуснат евентуалния 1/8-финал на отбора, ако получат жълти картони в тази среща!

- Пау Торес и Родри пък ще липсват за Испания на 1/8-финалите, ако бъдат декорирани в жълто в съдията Кайперс!

- Старши треньорът на Словакия призна, че Испания е топ фаворит не само в Група "Е", но и на цялото Европейско първенство. Въпреки това, той каза, че неговите играчи за готови за битка и ще дадат всичко от себе си, за да постигнат нужния резултат. 

- Опитният Сесар Аспиликуета пък заяви, че Испания не е в добра позиция след първите два кръга на Евро 2020, но в тима има глад за доказване и този мач ще бъде като турнирите с директни елиминации.

- Важната новина за треньора Луис Енрике е завръщането в игра на Серхио Бускетс, който вече е на 100% възстановен от прекарания коронавирус и ще може да стартира от първата минута на мача!

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Словакия изуми всички с представянето си до момента! Въпреки че към отбора нямаше никакви очаквания и доста хора му предричаха последното място в тази Група, тимът на Павел Хапал успя да победи Полша в първия си мач на Евро 2020 (2:1), а след това загуби минимално от Швеция (0:1).

Представянето на Испания пък е на противоположния полюс - европейските шампиони от 2008 и 2012 година тръгнаха с две равенства в шампионата на Стария континент - 0:0 с Швеция и 1:1 с Полша. 

СИТУАЦИЯТА В ГРУПАТА

Преди изиграването на последния трети кръг подреждането е следното:

Швеция - 4 точки и голова разлика 1:0

Словакия - 3 точки и голова разлика 2:2

Испания - 2 точки и голова разлика 1:1

Полша - 1 точка и голова разлика 2:3

На този етап и четирите отбора имат всички шансове да продължат напред към 1/8-финалите, което прави днешните сблъсъци в Група "Е" изключително интересни!

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Словакия:

Дубравка, Пекарик, Сатка, Шкриниар, Хубочан, Куцка, Хрошовски, Хамшик, Мак, Дуда

Испания:

Симон, Азпиликуета, Лапорт, Торес, Гайа, Йоренте, Бускетс, Тиаго, Морено, Мората, Траоре

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- Словакия и Испания са се срещали само 6 пъти в историята!

- 4 от тези мачове са завършвали с успех за "ла фурия роха", докато словаците имат само една победа.

- Най-резултатният мач между двата отбора датира от 12 ноември 2005 година - Испания побеждава с 5:1 в мач от квалификациите за Световното първенство през 2006 година.

- Най-малко голове са паднали в ответния сблъсък от този квалификационен цикъл - 1:1 в Словакия, както и в последната среща между тях...

- Последният сблъсък между двата отбора датира от 2015 година! В квалификациите за Евро 2016 Испания побеждава с 2:0 гостуващия отбор на Словакия.

ПРОГНОЗА ЗА МАЧА

1:3 в полза на Испания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички