Драма: Германия се класира на 1/8-финал, но се натресе на Англия (СНИМКИ)


Драма: Германия се класира на 1/8-финал, но се натресе на Англия (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7113 0

Германия и Унгария завършиха 2:2 в много драматичен сблъсък, който се игра на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен! Храбрите унгарци на два пъти повеждаха в резултата и се виждаха сигурни участници на 1/8-финалите на ЕВРО 2020, но Бундестима някак си успя да достигне до равенството в срещата и да си осигури мечтан за всички зрители осминафинал срещу Англия!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Силен дъжд валеше на "Алианц Арена" и мачът започна на мокър терен. Интересно е да се отбележи, че на стадиона в Мюнхен бе пристигнала голяма агитка от Унгария, която се бе позиционирала зад лявата врата и "дишаше във врата" на Мануел Нойер. 

След 10 минути игра Унгария изненадващо поведе в резултата! Тимът организира постепенна атака, а накрая перфектно центриране намери капитана на "маджарите" Адам Салай непокрит и той с атрактивен плонж нанесе удар с глава и прати топката във вратата на Нойер - 0:1!

В 17-ата минута Германия организира бърза атака и топката бе пусната успоредно на голлинията, но там като по чудо Сане се размина с кълбото и резултатът не бе изравнен. Четири минути по-късно Матс Хумелс нацели горната греда с глава, след изпълнение на ъглов удар. 

Между 27-ата и 30-ата минута играта се изнерви и бяха показани цели три жълти картона - за Фиола и Ботка от Унгария и за Гюндоган от Бундестима. Около 35-ата минута дъждъд над "Алианц Арена" се усили много и дори се появи вятър. 

Първото полувреме завърши с осезаемо преимущество за Германия - близо 70:30 процента притежание на топката, но чистите голови ситуации пред унгарската врата липсваха. Играчите на Йоахим Льов се отправиха към съблекалните, където им предстоеше много тежък разбор на случилото се през първите 45 минути!

Мачът в Будапеща между Португалия и Франция бе 1:1, което означаваше, че на този етап Бундестима е на последно място в Група "F" и ще отпадне от Европейското първенство по футбол още в груповата му фаза.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част проливният дъжд бе спрял, а теренът на "Алианц Арена" продължаваше да бъде в перфектно състояние. В 51-ата Кай Хавертц стреля силно, но право в ръцете на Гулачи. 

В 59-ата минута Лерой Сане направи такова центриране от корнер, че топката излезе... в тъч! Показателен епизод от мача за цялостното представяне на Германия дотук в мача... В 62-ата минута Унгария получи пряк свободен удар по диагонал от вратата на Мануел Нойер. Роланд Шалай стреля директно и топката се удари от външната страна на дясната греда!

За радост на цяла Германия Кай Хаверц успя да вкара гол в 67-ата минута за 1:1! При центриране в наказателното поле на Унгария Гулачи излезе неразчетено, Хумелс го изпревари и отклони топката с глава, а играчът на Челси я довкара на празна врата!

Еуфорията в Бундестима изтрая точно минута! Унгарците пуснаха центъра и започнаха постепенна атака... Впоследствие груба грешка в защитата на немците позволи на Шафер да излезе сам срещу Нойер и да го преодолее - 1:2! Веднага след това в игра влязоха Томас Мюлер и Тимо Вернер.

В 81-ата минута поредица от двойни подавания изведе Тони Кроос на стрелкова позиция и той от малък ъгъл стреля без забавяне, но за огромно негово съжаление кълбото премина на сантиметри от лявата греда. 

Натискът на Германия даде резултат и в 81-ата минута Леон Горецка вкара за 2:2 - една отбита топка се озова директно на пътя му и той със силен удар от около 12 метра не остави шанс на Гулачи.

Стартови състави:

Германия (3-4-2-1):

Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс, Хаверц, Сане, Гнабри

Унгария (5-3-2):

Гулачи, Фиола, Атила Салай, Орбан, Ботка, Него, Шафер, Наги, Клайнхайслер, Адам Салай, Роланд Шалай

ПРЕДИ МАЧА

ПЪЛНО ПРЕВЮ НА СРЕЩАТА!!!

Кръг преди края на груповата фаза на Евро 2020 Германия е на второ място в Група "F" с актив от 3 точки. Унгария пък е на последната четвърта позиция с една точка. 

И двата отбора стартираха по-неприятен начин участието си на турнира - унгарците загубиха с 0:3 от Португалия, въпреки че резултатът бе 0:0 в продължение на 84 минути. Бундестима пък отстъпи на Франция с 0:1, след като Матс Хумелс си вкара автогол. 

Втория кръг обаче бе коренно различен - Унгария изненадващо за мнозина удържа "петлите" и измъкна точка от тях, а Германия вкара четири гола на Кристиано Роналдо и компания и спечели първи 3 точки след успех с 4:2.

Предстои да разберем дали "маджарите" ще имат сили да постигнат подвиг и да изместят немците от второто място или тимът на Йоахим Льов ще се възползва от набраната инерция срещу "мореплавателите" и ще се класира безпроблемно за 1/8-финалите на Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички