Унгария ще опита и невъзможното, за да шокира Германия


Унгария ще опита и невъзможното, за да шокира Германия
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

1400 0

Германия посреща Унгария в последния мач на двата тима от група "F" на Евро 2020, който ще реши класирането за 1/8-финалите. Бундестимът напомни за себе си след успеха над Португалия с 4:2 и ще търси нов успех срещу коравите "маджари". Унгария успя да измъкне точка от световния шампион Франция и това запази шансовете на отбора за класиране напред.

Кога е мачът Германия - Унгария от Евро 2020?

Двубоят между Германия и Унгария ще се играе на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен. Първият съдийски сигнал ще прозвучи в 22:00 ч. Ще можете да следите мача, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача:

Основното притеснение пред Йоахим Льов е контузията на Томас Мюлер. Звездата на Байерн Мюнхен получи травма в коляното и няма да бъде на линия за Бундестима. Аут поради травма е и защитникът Лукас Клостерман. Все още не е възстановен полузащитникът Йонас Хофман, който лекува контузия от началото на турнира.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ УНГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ ОТ ЕВРО 2020?

За Унгария единственият отсъстващ е Газдаг. Капитанът Адам Сзалай беше заменен прнидутелно в двубоя с Франция, но е възстановен и се очаква да поведе нападението на "маджарите" и в третия им мач от групата. Нападателят беше получил топлинен удар по време на срещата с Франция.

И двата отбора използват схема с трима централни защитници, като Йоахим Льов предпочита да играе без типичен централен нападател. В двубоите с Франция и Португалия на върха на атаката започна Серж Гнабри, който попринцип играе като крило.

Ситуация в групата:

След два кръга лидер в група "F" е Франция. "Петлите" спечелиха срещу Германия и завършиха наравно с Унгария и имат 4 точки. Германия е на второ място с 3 точки, като толкова има и Португалия. Резултатът от директния мач обаче дава предимство на Бундестима. Унгария има 1 точка, но при победа над Германия 4 точки могат да са достатъчни за класиране.

Форма на двата отбора:

В последните си 10 мача Унгария загуби само веднъж - поражението дойде на старта на Евро 2020 от Португалия. Хиксът с Франция също остави добри впечатления. В световните квалификации "маджарите" завършиха наравно с Полша 3:3, спечелиха с лекота мачовете си със Сан Марино и Андора.

Германия показва по-колеблива форма, след като в последните си 10 срещи има 3 загуби и равенство. Все пак успехът над Португалия с 4:2 показа, че Бундестимът сякаш е намерил себе си и се е научил от грешките си като загубата от Северна Македония с 1:2, която е обеца на ухото на Маншафта.

Очаквани състави:

Германия: Нойер; Гинтер, Хумелс, Рюдигер; Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс; Хаверц, Джан ; Гнабри

Унгария: Гулачи; Ботка, Орбан, Атила Салай; Него, Клайнхайслер, А. Над, Шефер, Фиола; Адам Салай, Шалай

Ключови играчи:

Левият бек на Германия Робин Госенс беше ключов за победата над Португалия. Футболистът на Аталанта участваше във всичко по-опасно пред вратата на съперника и сам вкара гол, преди да бъде заменен в 60-ата минута. Силната му форма ще е от ключово значение за Бундестима, особено предвид натоварващата фланговите играчи схема, използвана от Йоахим Льов.

От другата страна обаче Унгария разполага с Атила Фиола. 31-годишняит бранител на Фехервар вкара гола срещу Франция и изпрати световния шампион в нокдаун. Пробивите по фланга ще бъдат отново ключов елемент в играта на момчетата на Марко Роси.

Факти:

* Пет от последните шест гола, допуснати от Унгария, са падали след 80-ата минута

* В мачовете между двата тима след Втората световна война Германия е спечелила 6 пъти, 4 срещи са завършвали наранво и 2 с победа за Унгария

* В последните 7 мача на Германия съперниците на Бундестима имат средно по по-малко от 3.5 точни удара на мач

* В последните си 16 мача Германия запази суха мрежа само в три случая 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички