Ето какво се случи последният път, когато футболно първенство не бе довършено


Ето какво се случи последният път, когато футболно първенство не бе довършено
Снимка: Архив

2576 0

В момента почти всички футболните първенства в Европа са стопирани заради разрастващия се проблем с коронавируса и неговото разпространение. Не е напълно ясно как ще завършат първенствата дори и след срещата на УЕФА.

Какво обаче се случи последният път, когато футболно първенство не бе доиграно? Такъв случай има от съвсем скоро - миналият сезон 2018/19, когато тази съдба сполетя чилийското. То бе прекратено след изиграването на 24 от 30 двубоя заради бурни граждански протести срещу правителството.

След 5-седмична пауза бе направен опит първенството да се поднови, но не бе успешно. Така от ръководството на първенството в Чили трябваше да решат как да се процедира - най-вече с обявяването на шампиона, както и на изпадащите.

В крайна сметка първият във временното класиране - Универсидад Католика, бе коронован (нямаше и много противопоставяне от страна на другите отбори, защото при 6 оставащи кръга и 13 точки преднина пред втория Коло Коло изглеждаше логично). Местата за Копа Либертадорес получиха тези, които временно ги бяха заели.

При изпадащите обаче се получи интересна картина. Просто нямаше такива. Вместо това, нови два тима се присъединиха към елита от второто ниво на местния футбол и така този сезон отборите са 18 - с два повече от обикновено.

Каква е ситуацията в топ първенствата на Европа, Шампионска лига, Лига Европа, както и в българската Първа лига и ще се стига ли до подобен случай, какъвто в Чили през миналия сезон - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички