Единствените три страни, записали само победи в групите на Европейското първенство


Единствените три страни, записали само победи в групите на Европейското първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1782 0

Груповата фаза на Европейското първенство по футбол вече приключи и всички отбори, които са спрягани за фаворити, намериха своя път към елиминациите - някои по-трудно, други по безапелационен начин.

А кои от фаворитите защитиха в най-голяма степен статута си на такива в това състезание? Три от отборите успяха да запишат пълен актив от точки и постигнати само победи в групите - Италия, Белгия и Нидерландия, които бяха и съответно в първите три групи.

"Скуадра адзура" се представи най-убедително от всички, като дори не допусна попадение в своята врата и финишира при голова разлика 7:0. Футболистите на Роберто Манчини победиха Турция и Швейцария с по 3:0, както и Уелс с 1:0.

Белгия има сходни показатели, като единствената разлика е, че допусна един гол във вратата си. Иначе бяха записани успехи с 3:0 над Русия, 2:1 над Дания и 2:0 над Финландия. Нидерландия пък се справи с Украйна (3:2), Австрия (2:0) и Северна Македония (3:0).

В групи "D" и "E" първенците грабнаха по 7 точки - Англия и Швеция, като скандинавците изпревариха Испания за първата позиция. В "групата на смъртта" пък изненадващо Унгария се оказа голяма хапка за Франция и Германия и открадна по точка от тях, като бе близо да го стори и срещу Португалия. Там първи в групата станаха "петлите" с 5 пункта - най-малко от всички останали групи.

А за да сте наясно къде ще се излъчват елиминационните мачове, както участниците там и часовете на провеждане - вижте пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички