Единадесет футболисти на Европейското по футбол не играят в Европа


Единадесет футболисти на Европейското по футбол не играят в Европа
Снимка: Getty Images

652 0

В навечерието на Евро 2020 споделяме с Вас няколко любопитни факта за участниците на големия шампионат, които са най-разнообразни. Те касаят отборите на Финландия, Уелс, Русия, Италия, Швейцария и други.

Футболистите на Финландия представляват 16 различни първенства. Уелс пък няма нито един национал от собственото си първенство, но пък има шестима играчи от уелски отбори, които играят в английските първенства. Русия и Италия пък са отборите, на които само четирима от националите не играят в местния шампионат.

Единадесет футболисти, участващи на турнира, не играят в европейско първенство. Седмина от тях представляват американската МЛС, трима - китайската Суперлига, а един играе в първенството на Япония.

Швейцарският отбор ще трябва да пропътува 13115 км. по време на груповата фаза (между Рим и Баку). Това е два пъти повече от сумарното разстояние, което "нати" са пропътували за четирите Европейски, на които са участвали. А повече за състоянието на отбора на Швеция и очакванията към него на Евро 2020 четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички