Двамата непълнолетни футболисти на Европейското първенство по футбол


Двамата непълнолетни футболисти на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

2302 0

След седмица започва Европейското първенство по футбол, на което ще вземат участие 24 страни. В сряда станаха ясни окончателните състави на всички отбори за Евро 2020, като в случай на контузия или заболяване селекционерите имат право на промени до откриващия мач на шампионата на 11 юни между отборите на Турция и Италия.

Всяка страна имаше правото да повика до 26 играчи за шампионата. Само два отбора обаче могат да се похвалят с непълнолетен футболист в редиците си. Това са националните отбори на Англия и Полша, които имат по един играч на 17-годишна възраст.

В състава на "трите лъва" е повикан талантът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, който играе като полузащитник. Той е най-младият футболист, играл в историята на Бирмингам, а в Борусия се превърна в най-младия играч, който вкарва гол за "жълто-черните".

Полша пък ще разчита на 17-годишния Кацпер Козловски, който също играе като полузащитник за местния Погон Шченин. Той е футболист на отбора още от 2019-а, а за представителния отбор на Полша вече има две участия. Белингам пък е играл три пъти до момента за Англия.

А кои са най-младите отбори на Евро 2020 - вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички