"Двамата играят игра, с която останалите не сме запознати" - Линекер пренебрегна Кристиано Роналдо във вечния спор за 'най-велик футболист'


"Двамата играят игра, с която останалите не сме запознати" - Линекер пренебрегна Кристиано Роналдо във вечния спор за 'най-велик футболист'
Снимка: Getty Images

3519 0

Бившият национал на Англия Гари Линекер обясни кои и защо според него са двамата най-велики футболисти за всички времена, като изненадващо или не - не включи Кристиано Роналдо в този списък.

Той вярва, че това са двамата най-популярни аржентинци - Лионел Меси и Диего Марадона.

"В моя съзнателен футболен живот, спорът (б.р. - кой е най-велик) е между Меси и Марадона. Факт е, че това е лудост при наличието на футболисти като Зидан, Кройф и двамата Роналдо... Но тези двамата играят игра, с която останалите не сме запознати", заяви 62-годишният Линекер пред "BBC".

След това бившият нападател на Барселона, Тотнъм, Лестър, Евертън и Нагоя Грампус мотивира решението си да не постави Кристиано редом до Лионел по следния начин:

"Вероятно има хора, които го сравняват с него на базата на отбелязаните голове, но от гледна точка на насладата, която ти носи докато го гледаш - не може да се сравнява с Меси".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лионел Меси в Милан? Легендарният Паоло Малдини направи любопитно разкритие!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички