Два световни шампиона и действащият европейски в групата на България, ако премине през баража


Два световни шампиона и действащият европейски в групата на България, ако премине през баража
Снимка: Gettyimages.com

3695 0

Последните два световни шампиона и действащият европейски шампион могат да се окажат съперници на България на Европейското първенство по футбол, при условие че "лъвовете" преминат през баражите за класиране за шампионата на Стария континент. Това определи жребият за Евро 2020, който беше изтеглен в събота вечер. 

Тегленето отсъди Германия от урна №1, Франция от урна №2 и Португалия от урна №3 да попаднат в група F на Европейското първенство, а именно в тази група ще попадне и победителят в своеобразния турнир между България, Унгария, Исландия и Румъния. При условие че някой от първите 3 отбора се класира, то той ще попадне в "групата на смъртта", докато единствено Румъния ще се размине с най-тежките възможни съперници. 

Безспорно това е най-тежката възможна група на Европейското първенство по футбол. Последният европейски тим, който е печелил голям трофей преди трите, които се паднаха в един поток, е Испания (европейска титла през 2012). Оттогава насам Германия, Португалия и Испания разпределиха най-ценните трофеи в международния футбол. 

За да се класира България в тази елитна компания, първо трябва да спечели баража срещу Унгария за място във финала на плейоф А за класиране на Евро 2020. Срещата е на стадион "Васил Левски", а победителят ще се изправи срещу спечелилия срещата Румъния - Исландия. Единствено северната ни съседка ще избегне тежката съдба на група F, тъй като е домакин в турнира. Ако спечелят плейофа, Клаудио Кешеру и компания ще отидат в група C. Всички групи на Европейското първенство по футбол вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички