Дунга обясни провала: Бяхме болни и не тренирахме


Дунга обясни провала: Бяхме болни и не тренирахме
Снимка: Getty Images/Guliver

1119 0

Селекционерът на Бразилия Дунга обясни отпадането на тима ма от Копа Америка с вирус, който е измъчвал 15 от футболистите му. "Златистите" бяха елиминирани на 1/4-финал от Парагвай след дузпи.  

"Това не е извинение, но 15 от нашите играчи бяха заразени с вирус тази седмица. Трябваше да ограничим сериозни тренировъчните сесии поради тази причина", каза Дунга.

"Играчите ми страдаха от главоболие, болки в гърдите и бяха болни, а някои се чувстваха доста по-зле от другите. Поради тази причина намалихме интензивността на тренировките, за да се опитаме да им помогнем поне на повечето от тях да се възстановят", добави той.

"Имахме добри моменти по време на мача, но за съжаление допуснахме изравнително попадение към края и се стигна до дузпи. Опитахме се да неутрализираме силните страни на противника - въздушните топки. След като сме загубили значи нещо ни липсва, но трябва да се стегнем и да продължим напред", каза още Дунга.

"Все пак да не забравяме, че загубихме и петима играчи за тазгодишното издание на турнира, а освен това не можах да разчитам и на Неймар в този мач, така че това направи нещата за нас доста сложни", завърши бившият капитан на Бразилия.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички