Дориан Бабунски след триумфа над Италия: Дано да дебютирам срещу Португалия и да играем на Световното първенство


 Дориан Бабунски след триумфа над Италия: Дано да дебютирам срещу Португалия и да играем на Световното първенство
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1424 0

Северна Македония шокира футболния свят, изхвърляйки европейския шампион Италия от Мондиал 2022 в Катар. В полуфинален плейоф западните ни съседи победиха с 1:0 „Скуадра адзура“ насред Палермо и са само на крачка от участие и на Световното, след като оставиха добри впечатления при дебюта си на голям форум - Евро 2020. На 29 март Северна Македония ще гостува на Португалия в съдбоносен бараж.

Бившият голмайстор на Ботев Враца и настоящ играч на унгарския Дебрецен – Дориан Бабунски е част от националната селекция на западните ни съседи. Той изгледа мача в Палермо от резервната скамейка. Дориан желае да дебютира именно в мача срещу португалците, а Северна Македония да се класира за Световното в Катар.

"Първото нещо, което ми идва на ум, когато усещам емоциите си сега, е, че се гордея с всички нас. Тези играчи чакаха такива дни от доста време и вчера изживяхме незабравим момент. Имахме много ограничено време за подготовка за тези срещи и беше важно всеки един от нас да бъде напълно концентриран и да предостави най-доброто от себе си на терена", заяви Дориан Бабунски пред колегите от „Гонг“.

"Мисля, че направихме точно това срещу Италия. Смятам, че ще го подобрим срещу Португалия. Наясно сме, че те имат изключителна мощ в офанзивен план, но очакванията са ми за много "по-отворен" мач, отколкото срещу Италия. Вярвам, че ще имаме възможности да използваме нашите шансове и да поразим вратата на противника. Надявам се да успея да дебютирам и да искаме да класираме Северна Македония за Световно първенство“, допълни той.

"Не бях изненадан от това, което показа Италия. Те задържаха много топката и стреляха много. Това беше и нашият разчет преди да започне мача. Успяхме да запазим нужните нива на концентрация в нашата защита, а за мен беше приятно да видя толкова добри играчи отблизо - Верати, Имобиле, Инсиние. Най-важното нещо е, че победихме", коментира още бившият нападател на Ботев Враца.

А ето кой наш отбор се готви да върне Дориан Бабунски обратно в българското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички