Добри новини: Спират със закон супертрансферите в Китай


Добри новини: Спират със закон супертрансферите в Китай

2971 0

Китайската държава възнамерява да ограничи огромните суми, които футболните клубове в страната пръскат за трансфери в последно време. През тази зима рекордът за най-скъпа покупка в Азия бе подобрен на няколко пъти в рамките само на няколко седмици. Според правителството местните богаташи „горят пари” за безумни сделки.

Това, което е преляло чашата на търпението, са последните два входящи трансфера на "Шанхай шенхуа".

Клубът превърна бразилецът Оскар и аржентинеца Карлос Тевес в двамата най-скъпоплатени футболисти в света.

Говорител на китайската Главна администрация по спорта споделя пред мести медии, че правителството ще „регулира и ограничава скъпите покупки и ще направи логични рестрицкии за високите приходи на играчите”.

"Таван на заплатите и трансферните суми ще бъде въведен, за да се контролира неразумното инвестиране", се казва в съобщението.

Властите планират надзор над финансовите процеси в клубовете, за да бъдат държани харчовете в "разумни граници". Като мярка за ограничаване на прекомерните инвестиции ще бъде въведен финансов феърплей. Той ще бъде подобен на този в Европа. Клубовете, които влагат повече от това, което изкарват, ще бъдат отстранявани от професионалния футбол.

Местната футболна управа обмисля да намали и броя на допустимите чужденци във всеки един отбор от 5 на 4 човека.

В последните 12 месеца китайските клубове счупиха рекорда за най-скъп футболист в Азия 4 пъти. Това се случи, след като президента Си Дзинпин обяви, че иска страната да се превърне във „футболна суперсила”./bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички