Китайската наглост няма край: 1 милион на седмица за английска звезда!


Китайската наглост няма край: 1 милион на седмица за английска звезда!

2367 0

Китайската футболна революция заплашва статуквото на играта в световен мащаб с чудовищните си оферти към утвърдени имена и големи звезди в спорта, с което се опитва да подобри нискоразредното си първенство.

След като Карлос Тевес стана най-високоплатеният футболист на планетата с преминаването си в китайската Суперлига, а Челси загуби Оскар и Джон-Оби Микел в битката с азиатските милиони, се задава още по-космическо предложение.

Според ESPN младата звезда на английския футбол и Тотнъм Деле Али е следващата цел на безскрупулните милионери. Този път офертата е наистина от друга планета - 1 милион долара или 940 хиляди евро седмична заплата, но източниците на медията не разкриват всъщност за кои тимове става въпрос.

Избухването на Китай на пазара с подобни мегасделки е част от мащабния проект страната да стане футболна сила и постепенно да изгради и националния си отбор като страшилище, за да спечели Мондиал 2050.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички