Джорджо Киелини първо "удуши", а след това и "прокълна" Букайо Сака


Джорджо Киелини първо "удуши", а след това и "прокълна" Букайо Сака
Снимка: Getty Images

7494 0

Букайо Сака определено не случи на съперник във финала на Евро 2020, когато трябваше да мери сили с опитния бранител и капитан на Италия Джорджо Киелини. В 70-ата минута Сака влезе като резерва, след като три минути по-рано неговият отбор допусна изравнителен гол. Вечерта за Сака обаче беше по-тежка от очакваното...

Още с влизането си в игра Сака започна да играе много активно по десния фланг, като беше сред най-добрите играчи на Англия на терена. Това може да се отдаде и на факта, че беше с по-свежи сили от съотборниците си. Сака обаче срещна сериозни трудности с преодоляването на отбраната на Италия, и най-вече с Киелини.

В самия край на редовното време Сака можеше да се отскубне сам срещу вратаря Джанлуиджи Донарума, но за тази цел първо трябваше да елиминира Киелини. Младокът го направи, но в момента, в който мина зад гърба на защитника, Киелини просто го хвана за фланелката и извърши безпардонен тактически фаул (видео тук).

Ако Киелини не беше извършил това нарушение, Сака можеше да излезе на чиста позиция за гол и Англия да стане шампион. Фаулът срещу Сака обаче беше толкова безкрупулен, че в социалните мрежи се появиха закачки, че Киелини е "удушил" съперника си само и само да предотврати опасността. За нарушението бранителят получи жълт картон.

Кошмарът за Букайо Сака настъпи при изпълнението на дузпите, когато той трябваше да изпълни решаващата пета дузпа за Англия. Той обаче не успя да вкара, след като Джанлуиджи Донарума спаси удара му. След мача стана ясно, че Киелини е "прокълнал" Сака, като кадри показват как защитникът крещи "кирикочо", което носи лоша поличба видео и (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички