Безпардонният фаул на Киелини, без който Италия едва ли щеше да спечели Евро 2020


Безпардонният фаул на Киелини, без който Италия едва ли щеше да спечели Евро 2020
Снимка: Getty Images

20754 0

Централната двойка защитници на Италия - Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини, за пореден път доказаха, че са едни от най-добрите дефанзивни партньори в световния футбол. Киелини и Бонучи направиха фантастичен мач срещу Англия на финала на Евро 2020, в който по никакъв начин не позволиха на Англия да припари до вратата им.

След ранното попадение на Люк Шоу двамата бранители се справиха перфектно в отбрана и дори помагаха на своя отбор в атака. И Бонучи, и Киелини бяха замесени в изравнителния гол за Италия, който върна "Скуадра" в мача. Киелини бе въвлечен в ситуацията при корнера, след който Бонучи прати топката в мрежата.

Киелини обаче се прояви и в още една ключова ситуация по време на финалния двубой. В последната минута на продължението на редовното време футболистът на Англия Букайо Сака опита да преодолее Киелини и да се измъкне по фланга, откъдето да атакува вратата на своя съперник. Бранителят на Италия обаче бе на друго мнение.

Сака на практика преодоля Киелини и вероятно с бързината и свежестта си щеше да излезе сам срещу вратаря Джанлуиджи Донарума. Усещайки този факт, Киелини прояви опита си и извърши задължителен тактически фаул, с който да предотврати опасността за своя отбор.

Киелини хвана Сака са фланелката и просто го тръшна на тревата, за което веднага бе санкциониран с жълт картон. В социалните мрежи се пошегуваха, че бранителят е искал да си разменят фланелките със Сака. Киелини побърза да се извини на Сака за безпардонното нарушение, без което Италия можеше и да не е шампион на Европа.

Всичко най-интересно около финала на Евро 2020 ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички