Дилема във Франция: Кой да изпълнява дузпите на Евро 2020?


Дилема във Франция: Кой да изпълнява дузпите на Евро 2020?
Снимка: Getty Images/Guliver

3231 0

Европейското първенство по футбол вече е в разгара си, а селекционерът на световнияя шампион Франция - Дидие Дешан, все още има важни за взимане решения. Във вторник вечер "петлите" излизат срещу Германия в първи мач от "групата на смъртта", но още не се наясно кой ще изпълнява дузпите за отбора.

Двама са фаворитите за 11-метровите наказателни удари - звездата на Барселона Антоан Гризман и голмайсторът на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, като и двамата настояват да бъдат изпълнителите. Преди началото на Евро 2020 завърналият се в отбора Карим Бензема изпълни дузпа за своя отбор, но пропусна.

Друг вариант за изпълнител на дузпите е Оливие Жиру, който се включи много силно на мястото на контузилия се Бензема в мача срещу България, отбелязвайки две попадения в края. Мбапе и Гризман обаче са хората, които публично коментираха темата за дузпите.

“Мисля, че аз съм първи избор”, изрази увереност Антоан Гризман пред френското издание “Екип”. Мбапе обаче не е толкова убеден: “Чух какво е казал Гризи, но треньорът все още не е обявил. Засега все още не се знае”. От думите им обаче изглежда, че е по-вероятно Гризман да бъде изпълнител на дузпите във френския отбор.

Припомняме, че след мача срещу България нападателят на Франция Оливие Жиру негодува срещу част от съотборниците си, включително и срещу Килиан Мбапе, който е останал засегнат от думите на Жиру. Впоследствие двамата нападатели се помириха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички