Дидие Дешан за Карим Бензема: Най-добрите са решителни в големите мачове


Дидие Дешан за Карим Бензема: Най-добрите са решителни в големите мачове
Снимка: Getty Images/Guliver

1834 0

Селекционерът на Франция – Дидие Дешан, коментира промените в състава на „петлите“. На пресконференция специалистът обърна специално внимание на звездите в отбора в лицето на Килиан Мбапе и Карим Бензема. Дешан коментира мача между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, в който младата надежда Мбапе се разписа, а Карим Бензема блесна с хеттрик, постигайки пълен обрат и елиминирайки парижани.

„Що се отнася до Карим, дори преди мача, имайки предвид какво направи в него, то промени всичко. Той е на едно превъзходно ниво, поради всичко, което прави. Заслужава го, заслужава всичко, заради прогреса във всичко, което прави, заради подготовката си. Да, той напредва във възрастта, но същевременно с това е един от най-добрите в света. Най-добрите са решителни в големите битки, в случая се случи точно това.

Килиан отбеляза също и това е много хубаво. Той получи и малко притеснения покрай мача (лека контузия). Не би трябвало да е някакъв сериозен проблем. Предвид последователността на игрите и техния график се надявам всичко да върви добре“, завърши специалистът.

Относно промените, две нови лица се явяват из двадесет и тримата избраници на Дешан за приятелските мачове с Кот д‘Ивоар на 26-ти март и Южна Африка три дни по-късно. Десният бек на РБ Лайпциг – Кристофър Нкунку, както и защитникът на Ленс - Джонатан Клаус, попаднаха измежду избраниците на треньора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички