Ден №3 в Купата на Африка: Голова "суша", шампионът се издъни, а Салах разочарова


Ден №3 в Купата на Африка: Голова "суша", шампионът се издъни, а Салах разочарова
Снимка: Getty Images

1928 0

Третият ден от Купата на африканските нации не предложи особено зрелище за футболните фенове, поне откъм голове. В днешната програма се изиграха три мача, в които участваха шампионът Алжир, Египет с Мохамед Салах в състава и Нигерия, но падна само един гол.

В първия мач действащият шампион Алжир изненадващо не успя да победи скромния отбор на Сиера Леоне след нулево реми. Вратарят на Сиера Леоне Мохамед Камара се отличи с фантастични спасявания през целия мач, с което заслужи наградата за Играч на мача.

Камара успя да спре играчи като Рияд Марез, Ислам Слимани, Софиан Фегули и Ясин Брахими и се разчуства след получената награда, като се разплака. Друга "изненада" дойде в дербито между Нигерия и Египет, в което "фараоните" отстъпиха с 1:0 след гол на Келечи Ихеначо.

Голямата звезда на Ливърпул и Египет Мохамед Салах не направи почти нищо през целия мач, като пропусна и едно чисто голово положение в края на срещата. В последните месеци Салах бе истинска машина за голове за състава на мърсисайдци, но поне за момента не успява да принесе формата си за националния отбор.

В последния мач за деня отборите на Судан и Гвинея-Бисау "спукаха топката", завършвайки при резултат 0:0. В края на мача Пеле от тима на Гвинея-Бисау изпусна дузпа и пропусна възможността да донесе трите точки на своя отбор. Равенството е добре дошло за Египет, който при такъв сценарий ще преодолее много по-лесно груповата фаза.

Египет е с 0 точки след загубата от Нигерия, но е на една точка от втория и третия Судан и Гвинея-Бисау (Нигерия е с 3 точки). В групата на Алжир и Сиера Леоне двата тима са лидери с една точка, тъй като другият мач от групата - този между Екваториална Гвинея и Кот д'Ивоар, ще се изиграе в сряда (12 януари).

Кот д'Ивоар обаче няма да може да разчита на титулярния си страж, тъй като ФИФА го хвана с допинг (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички