Дания наказа грешките на Франция, но Хърватия ѝ спря похода в Лигата на нациите (ВИДЕО)


Дания наказа грешките на Франция, но Хърватия ѝ спря похода в Лигата на нациите (ВИДЕО)
Снимка: Valetin Ogirenko - Pool/Getty Images

5684 0

Дания се наложи с 2:0 над Франция  в последния кръг ог груповата фаза в Лигата на нациите, но остана на втора позиция в група „1“ на Лига „А“. В герои за победителите се превърнаха Долберг и Олсен в края на първата част, а „червеният динамит“ приключи участието си с 12 точки, eдна по-малко от тези на Хърватия, които победиха Австрия с 3:1 по същото време. Франция завърши на трета позиция с 5 точки, Австрия отпада след само 4 точки.

Двата тима започнаха с размяна на атаки през първия четвърт час, но гостите стигнаха до чистите положения. „Петлите“ можеха да открият чрез Мбапе и Гризман, но записалият страхотен мач – Каспер Шмайхел, остана непоколебим.

Междувременно домакините започнаха да поглеждат към противниковата врата и в 34-тата минута нанесоха първия удар по световния шампион. Тогава Дамсгаард напредна по левия фланг и прати остро центриране, което забравеният Долберг засече с шпагат във вратата на Ареола.

Само след пет минути се стигна до нова грешка от възпитаниците на Дидие Дешан в защитен план и противниковия тим не пропусна да накаже Франция. При корнер се получи разбъркване, след което топката попадна Олсен, който от границата на наказателното поле наказа гостите.

През втората част „петлите“ продължиха да търсят попадения, но ред пропуски лишиха нацията от гол. Най-много пропуски записа Килиан Мбапе, който около 70-тата минута бе част от три чисти положения, но не успя да реализира нито едното. Клаус и Гризман също се отчетоха с пропуск в началото на втората част.

Първо полувреме:

Срещата започна с атаки посока на двете врати, но първата опасност дойде пред вратата на домакините. В 7-мата минута Шмайхел се намеси решаващо при удар от близка дистанция на Килиан Мбапе, който се възползва от разбъркване в наказателното поле. 

След пет минути датският страж отново се наложи да се намеси, след като Гризман стреля от наказателното полe, но Шмайхел не изпита затруднения. Малко преди това Ареола изпусна топката след центриране, но причината бе удар в противников играч, след което бе отсъдено нарушение.

Възпитаниците на Дидие Дешан бяха по-активни в първия четвърт час. 

В 20-тата минута комбинация между Ериксен и Олсен остави "без думи" феновете на трибуните, след като първият изпрати дълго диагонално центриране, а вторият овладя и нахлу в наказателното поле. Ударът му бе париран от Ареола, а междувременно бе отсъдена и засада.

Гол! Домакините се възползваха от грешка в гостуващата защита и откриват резултата в 34-тата минута! Дамсгаард напредна по левия фланг и прати остро центриране, което забравеният Долберг засече с шпагат във вратата на Ареола! 1:0!

Гол! Дания се възползва от нов пропуск в отбраната на "петлите" и след само четири минути удвоиха разликата си! "Червеният" динамит отправи нови две опасности след откриващия гол, като след второто се стигна до ъглов удар. При корнера се получи разбъркване, след което топката попадна Олсен, който от границата на наказателното поле наказа гостите! 2:0!

Второ полувреме:

Гостите се впуснаха в атака още от първите секунди на втората част. Клаус се впусна в атака по десния фланг и успя да стигне до стрелба посока вратата на Шмайхел, но резултатът остана непроменен.

В 66-тата минута Килиан Мбапе пое страхотен извеждащ пас и погледна към вратата на датчаните, но опитният Шмайхел парира опит с невероятно спасяване. Секунди по-късно топката отново попадна в суперзвездата, но стражът на Ница остана все така безгрешен. В 69-тата минута нападателят на ПСЖ оформи хеттрик от последователни пропуски. 

Французите вдигнаха оборотите в търсене на попадение, но "червеният динамит" се опита да не повтори противниковите грешки и му се получаваше към 70-тата минута. 

Стартови състави:

Дания: 1 Шмайхел, 13 Кристенсен, 2 Андерсен, 6 Кристенсен, 11 Сков Олсен, 23 Хьойберг, 8 Дилейни, 5 Меле, 14 Дамсгаард, 10 Ериксен, 12 Долберг

Франция: 23 Ареола, 13 Упамекано, 3 Салиба, 18 Бадиашил, 2 Павар, 8 Чуамени, 6 Камавинга, 21 Менди, 7 Гризман, 10 Мбапе, 9 Жиру

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Франция гостува тази вечер на тима на Дания в последен мач от групите на Лигата на нациите. В миналия кръг "петлите" записаха много важна победа над Австрия, с която се измъкнаха от последното място в групата, но се нуждаят от още един положителен резултат, за да си гарантират оставането в Лига А на турнира.

Преди изиграването на последните мачове в Лигата на нациите в група 1 Хърватия е лидер с десет точки, следван от Дания с девет пункта, докато Франция има пет точки, а Австрия - четири. Сега Дания и Франция преследват две различни цели: датчаните са се прицелили в първото място, докато французите искат да запазят третата си позиция, за да не изпаднат в по-долната дивизия.

Дания успя да победи Франция с 1:2 като гост в първия мач в групите на Лигата на нациите и ще се надява на нов успех и на стадион "Паркен" в Копенхаген. Ето какви са коефициентите за сблъсъка Дания - Франция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички