Даеи: За мен ще бъде голяма чест Роналдо да счупи рекорда ми


Даеи: За мен ще бъде голяма чест Роналдо да счупи рекорда ми
Снимка: Getty Images/Guliver

1128 0

Бившият ирански нападател Али Даеи заяви, че ще бъде „истинска чест“ да види как Кристиано Роналдо чупи рекорда му за най-много голове в международния футбол.

Португалецът се приближи до върховото постижение на Даеи от 109 гола с попадение срещу Андора миналата седмица, като има шанс да добави към сметката си от 102 срещу Хърватия във вторник вечер. Двамата са единствените в историята на футбола с минимум 100 гола за националните си отбори. Докато изглежда неизбежно, че Роналдо скоро ще счупи рекорда му, Даеи е горд от възможността.

„Сърдечно се надявам, че Кристиано Роналдо ще достигне головия ми рекорд за националния отбор. По никакъв начин няма да бъда наранен, а напротив – ще бъде голяма чест, ако играч от такава класа го стори. Кристиано Роналдо е един от най-добрите футболисти не само на своето поколение, но и за всички времена. Той е абсолютен феномен. Ще го поздравя директно. Но първо трябва да стигне до там. Кристиано Роналдо вече има 102 гола за Португалия и ще подобри рекорда ми, сигурен съм, но все още му остават седем гола, за да го направи“, заяви той. Роналдо ще има шанса да подобри рекорда следващата година, когато Португалия участва на Евро 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички