Цяла Италия не спа след триумфа на Евро 2020 - празненствата след победата над Англия (ВИДЕО)


Цяла Италия не спа след триумфа на Евро 2020 - празненствата след победата над Англия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4787 0

Във финала на Евро 2020 Италия победи Англия след изпълнение на дузпи. Съставът на Роберто Манчини завоюва втора европейска титла в своята история и записа със златни букви имената си в нея. 

Още в началото Люк Шоу изведе Англия напред в резултата с най-бързия гол на финал на европейски първенства - след само 120 секунди той се разписа във вратата на Донарума.

Постепенно италианците се съвзеха от шока и не само изравниха играта, а дори наложиха своето темпо. Усилията им дадоха резултат в средата на второто полувреме, когато Леонардо Бонучи се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Англия и се разписа във вратата на Пикфорд за 1:1.

Впоследствие се стигна до изпълнение на 11-метрови наказателни удари, при които Италия показа по-точен мерник, а 22-годишният Джанлуиджи Донарума спаси два изстрела от бялата точка.

 

60-милионна Италия не спа през нощта на неделя срещу понеделник! Десетки хиляди души се събраха на площадите в някои от най-големите градове в страната и по света, за да отпразнуват триумфа на "скуадра адзура". Вижте кадрите от Рим, Неапол, Торино и Милано в долните видеа:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички