Чили стигна финал на домакинската си Копа Америка


Чили стигна финал на домакинската си Копа Америка
Снимка: Getty Images/Guliver

1206 0

Домакинът на Копа Америка Чили успя да се класира за финал в турнира, след като тази нощ удари с 2:1 Перу в първи полуфинален мач.

Гостите играха в намален състав още от 20', когато Замбрано получи доста спорен червен картон и това до голяма степен предопредели изхода на двубоя.

След цяло полувреме на надмощие Чили успя да стигне до аванс в 42'. Алексис Санчес центрира в наказателното поле, като топката срещна страничния стълб, а при добавката Варгас не пропусна.

Същият можеше да реши срещата в началото на второто полувреме, но голът му беше отменен заради несъществуваща засада. Противно на логиката в 61' Перу стигна до изравнителен гол, след като Гари Медел закова топката в собствената си мрежа при опит да изчисти центриране от крилото - 1:1.

В 65' минута отново Варгас бе в прегръдките на съотборниците си. Той получи в средата на терена, напредна и с прекрасен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря за 2:1.

До края на мача единствено Гереро затрудни вратаря на Чили, а домакините се класираха за финал в турнира, където чакат победителя от срещата Аржентина - Парагвай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички